ABD'den "hayal kırıklığı" açıklaması
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile S-400 füze savunma sistemi ve Suriye'deki son durumu değerlendirdi.
Telefonda görüşen iki bakanın Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı füze savunma sistemi ile ABD'den sipariş ettiği F-35 savaş jetlerinin yanı sıra Suriye'ye ilişkin Menbiç, İdlib ve Güvenli Bölge konularını ele aldığı öğrenildi.
"HAYAL KIRIKLIĞI"
Euronews'in aktardığına göre, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun ise bu görüşmede Türkiye'nin S-400 alımı nedeniyle yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdiği belirtildi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'den görüşmeye dair yapılan duyurudan saatler sonra iki bakanın görüşmesine dair kısa bir açıklama yaptı.
ABD Başkanı Donald Trump, S-400 teslimatının başlamasının ardından Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı alıp almayacakları yönünde çelişkili açıklamalarda bulunmuştu.
Perşembe günü Amerikan Özel Olimpiyatlar takımını ağırlayan Trump, bu sırada basın mensuplarının kendisine yönelttiği Türkiye'ye yaptırım sorusu üzerine "Şu anda bunu düşünmüyoruz" şeklinde cevap vermişti.
Washington'dan daha önce yapılan açıklamalarda birçok kez, S-400'lerden geri adım atılmaması halinde Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasının gündemde olduğu belirtilmişti.
Odatv
-
Güney Kaliforniya’da Yangın Devam Ediyor: Binlerce Ev Tehlikede
favorite0visibility169 -
Güney Kore’de Tarihi Operasyon: Devlet Başkanı Gözaltına Alındı
favorite0visibility167 -
Trump’tan Suriye ve Erdoğan Hakkında Dikkat Çeken Açıklama
favorite0visibility181 -
ABD'de Terör Saldırısı 15 Ölü
favorite0visibility239
-
0
-
0
-
0
-
0
-
0
- 0 Yorum
-
Yorumu Gönder