Sosyal medya gençlerde 'akıl sağlığı tsunamisine neden oluyor' iddiası
21. yüzyıl doludizgin teknoloji yılı olmayı sürdürürken bir yandan da bilim insanları ve doktorlar, teknolojinin yan etkilerine dikkat çekiyor.
21. yüzyıl doludizgin teknoloji yılı olmayı sürdürürken bir yandan da bilim insanları ve doktorlar, teknolojinin yan etkilerine dikkat çekiyor. Sokakta oynayan çocuk devrinin bitmesi ve tabletler, laptoplar, akıllı telefonlar başında oyun oynayarak yetişen kuşaklarla ilgili araştırmalara her gün bir yenisi eklenirken, teknolojinin bu nimetlerinin yıkıcı etkilerinin sanıldığından büyük olabileceği de belirtiliyor.
Uzmanlara göre, sosyal medyayı ve akıllı cihazları aşırı sürelerle kullanmak, gençlerin akıl sağlığında 'tsunami'ye neden oluyor. Habere göre, akıllı telefonlar ve sosyal medya bağımlılığı, ABD’de özellikle ilk ve ortaokul düzeyindeki eğitim sistemi için ciddi sorun haline geldi. Uzmanlar akıllı telefonlar ve sosyal medya bağımlılığını ‘akıl sağlığı tsunamisi’ olarak niteledi.
ABD’deki öğretmen ve eğitimcilerin gözlemleriyle uzman görüşlerine yer verilen haber ajansı Associated Press’in (AP) makalesinde, akıllı telefon kullanımının ortaokul ve lise düzeyindeki çocuklarda anksiyete gelişmesine yol açtığı tespiti yapıldı. Güney Carolina eyaletinde lisede biyoloji öğretmeni Kelly Chavis, öğrencilerin cep telefonu ve sosyal medya bağımlılığını, “Bir kız, bir saatlik ders süresince 150’ye yakın Snapchat bildirimi aldı, 150!” diyerek şaşkınlıkla ortaya koydu.
ABD UlusalE Vakfı ise yayınladığı son raporda, dijital cihaz kullanımın ergenlerde yol açtığı anksiyeteyi, ‘akıl sağlığı tsunamisi’ olarak niteledi. Araştırmada, sosyal medya kullanımının artık stresin başlıca unsuru olduğuna dikkat çekildi. San Diego Eyalet Üniversitesi Psikoloji bölümünden Jean Twenge de akıllı telefonlarla artan psikolojik problemlerin basit bir ‘rastlantı’ olamayacağını belirtiyor. Twenge’e göre, akıllı telefonlar gençlerde uykusuzluğun artmasına yol açarken yüz yüze iletişimin de azalmasına sebep oluyor.
Hürriyet’te yer alan habere göre ABD merkezli Pew Araştırma Merkezi’nin geçen yıl yayımladığı raporda, ergenler arasında anksiyete ve depresyonun en yaygın problem olduğu açıklanmıştı. Uzmanlara göre bu durumun baş sorumlusu ise gençler arasındaki sosyal medya ve akıllı cihaz bağımlılığı.
Hürriyet - Ahval
-
“KALKAN-33” operasyonu ile 45 göçmen kaçakçılığı organizatörü tutuklandı
favorite0visibility51 -
Yemek ücreti hesaplamasında değişiklik
favorite0visibility50 -
Saoğuk ve yağışlı hava etkili olacak
favorite0visibility51 -
İstanbul’da Baraj Doluluk Oranları Yüzde 28,13'e Geriledi
favorite0visibility111
-
0
-
0
-
0
-
0
-
0
- 0 Yorum
-
Yorumu Gönder