Mega kentin gündemi olası büyük deprem
Türkiye’nin Şubat ayı gündemi Maraş merkezli depremler oldu. İstanbul’un gündemi ise olası İstanbul depremi. Yurttaşların yaşam memnuniyeti seviyesi giderek düşüyor.

İBB'ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı tarafından aylık olarak gerçekleştirilen İstanbul Barometresi araştırmasının Şubat 2023 raporu yayımlandı. İstanbulluların Şubat ayında gündeminde Maraş ve Hatay merkezli depremler ve olası Marmara Depremi ilk sırada yer aldı. Katılımcıların yüzde 76'sı Maraş merkezli depremlerin evde en çok konuşulan konu olduğunu söylerken, yüzde 90,7'si Maraş merkezli depremlerin Türkiye'nin gündemi olduğunu kaydetti. Yurttaşların yüzde 73,7'si ise olası İstanbul Depremi'nin Şubat ayında İstanbul'un gündemi olduğunu söyledi.
EVLERİMİZ YIKILACAK
1999 yılından önce yapılmış konutlarda oturan yurtttaşların yarısı binalarının ağır hasar alacağını ya da yıkılacağını düşünüyor. Fakat ankete katılan yurttaşların yarısı maddi yetersizlikler sebebiyle evlerinden ayrılamadığını kaydediyor. Yurttaşların yüzde 21,7'si maddi yetersizlikler sebebiyle binası hasarlı olduğu durumda bile kalmaya devam edeceğini açıklıyor.
KENTSEL DÖNÜŞÜM TALEBİ
Öte yandan olası İstanbul depremine karşı yurttaşlar konutlarında kentsel dönüşüm talebinde bulunuyor.
• Binasında güçlendirme veya kentsel dönüşüme gidilmesi gerektiğini düşünenlerin oranı: yüzde 47,2
• Binaların depreme dayanıklı hale getirilmesinde merkezi yönetimin görev alması gerektiğini düşünenlerin oranı: yüzde 65,7
• Binaların depreme dayanıklı hale getirmesinde İBB’nin görev alması gerektiğini dile getirenlerin oranı: yüzde 61,9
• İstanbulluların son iki senede geçirdikleri en mutsuz ay, bu yılın Şubat'ı oldu. Ortalama 4,9 olan mutluluk skoru depremin gündem olmasının ardından bu ay 2,7 olarak ölçüldü. Yaşam memnuniyeti seviyesinin düşük olarak belirtilen yurttaşların yüzde 58'i son günlerde öfkeli hissettiğini söyledi.
Birgün
-
Resmi Gazete'de yayımlandı: Pandemi cezaları için karar
favorite0visibility38 -
İsmail Küçükkaya'dan 28 Mayıs öncesi dikkat çeken uyarı
favorite0visibility44 -
İçişleri'nden depremzedeler için genelge! Yol ücretleri karşılanacak
favorite0visibility36 -
Habertürk'ten ayrılan Fatih Altaylı: Seçim gecesi ekrana çıkarılmadım
favorite0visibility50
-
0
-
0
-
0
-
0
-
0
- 0 Yorum
-
Yorumu Gönder